•
منظور از امنیت غذایی؛ دسترسی اقتصادی و فیزیکی همه مردم در همه وقت و همه جا
به غذای سالم و کافی به منظور زندگی سالم و فعال است.
•
زنان محور امنیت غذایی و مدیران تغذیه خانواده هستند.
•
سلامت زنان متضمن سلامت جامعه است.
•
زن عنصر حیاتی در توسعه اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی جامعه است. از تعالیم
زنان، جامعه متعالی می شود.
•
سیاستگذاران هر کشور، زمینه اعتلای فرهنگ و سواد تغذیه ای زنان را فراهم می
کنند.
•
لازم است زنان جامعه در مقابل تبلیغات فریبنده مواد غذایی هوشیار و آگاه بوده
و غذای سالم را با دقت فراوان انتخاب کنند، چرا که تامین کننده امنیت غذایی
خانواده هستند.
•
لازم است زنان به برچسب مواد غذایی توجه کرده و غذاهای کم چرب، کم نمک و کم
شیرین را الگوی انتخاب خود قرار دهند.
•
مادران با ذائقه سازی مناسب در کودکان ، نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری های
غیرواگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و چاقی دارند.
•
زنان با انتخاب درست مواد غذایی و طبخ سالم غذا ، نقش بسیار مهمی در کنترل
بیماری های غیرواگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت،
سرطان و چاقی دارند.
•
آگاهی از تغذیه در دوران نوجوانی، بارداری و شیردهی، کمک بزرگی به حفظ سلامت دختران
و بانوان می نماید.
•
شکل گیری شیوه زندگی سالم در جامعه از نقش های برجسته بانوان است.
•
تفاوتهای بیولوژیکی زنان با مردان از نظر بلوغ، نیاز بیشتر آنان به منابع غنی
آهن و سایر ریز مغذی ها، نیاز های تغذیه ای افزایش یافته در دوران بارداری، زایمان
و شیردهی را روشن می نماید.
•
عدم توجه به تغذیه مناسب بانوان سبب ناتوانی آنان در حمایت از خانواده، انجام
وظایف همسری و مادری و پرورش نسلی سالم و فعال می شود.
•
ناتوانی زن در ایفای نقش اجتماعی اقتصادی خود بعنوان عضو مسئول در جامعه از
عوارض عدم توجه به تغذیه زنان سرزمینمان خواهد بود.
•
عدم توجه به تغذیه مناسب زنان در دوران بارداری و شیردهی، ناتوانی فرزندان در
ایفای وظایف اجتماعی خود و افت سطح اقتصادی جامعه را به دنبال خواهد داشت
•
رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه در گرو سلامت و تغذیه مناسب
بانوان است.
•
کم خونی، ضعف عضلانی و مستعد شدن به ابتلای انواع عفونت ها از عوارض سوء تغذیه
بانوان است.
•
با توجه به خطر بالای پوکی استخوان در زنان، مصرف لبنیات، میوه ها و سبزیها در
این گروه اهمیت فراوانی دارد.
•
مصرف نمک زیاد خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد. بهتر است زنان در خانواده،
نمکدان را سر سفره یا میز غذا نگذارند.
•
عادات غذایی اغلب اعضای خانواده به عادات غذایی زنان خانواده وابسته است.
الگوی صحیح تغذیه در زنان، باعث بهبود الگوی تغذیه صحیح در تمام اعضای خانواده و
در جامعه میشود.
•
مصرف نوشابه ها و قهوه باعث افزایش خطر پوکی استخوان می شود. بهتر است زنان در
مصرف آنها احتیاط کنند.
•
گنجاندن میوه ها و سبزیها در رژیم غذایی روزانه میتواند خطر بسیاری از
بیماریها از جمله پوکی استخوان را کاهش دهد.
•
کاستن از تجمع چربی در بدن زنان با کاهش وزن مناسب میتواند خطر ناباروری را
کمتر کند.
•
چاقی شکمی باعث افزایش خطر بسیاری از بیماریها است. بهتر است زنان مراقب تجمع
چربی در ناحیه شکم باشند.