اخبار

حبوبات و دانه ها منبع خوبی برای تامین پروتئین

حبوبات و دانه ها منبع خوبی برای تامین پروتئین
حبوبات و دانه ها منبع خوبی برای تامین پروتئین

این گروه شامل انواع حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و مغز دانه ها مانند گردو، بادام، فندق، بادام زمینی و ... می باشند. این گروه منبع خوبی برای تامین پروتئین، املاح و برخی ویتامین ها هستند .

این گروه شامل انواع حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و مغز دانه ها مانند گردو، بادام، فندق، بادام زمینی و ... می باشند. این گروه  منبع خوبی برای تامین پروتئین، املاح و برخی ویتامین ها هستند .  پروتئین‌های گیاهی به طور معمول تمام اسید آمینه‌های ضروری را ندارند بنابراین لازم است ترکیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یک پروتئین با کیفیت بالا به بدن برسد مثل عدس‌پلو، لوبیا‌پلو، باقلاپلو، ماش‌پلو.  بجای یک واحد گوشت یا یک عدد تخم مرغ می توان یک واحد حبوبات مصرف نمود. میزان مورد نیاز مصرف روزانه  از این گروه یک واحد است .

اندازه یک سهم (واحد):

·نصف لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام

·یک سوم لیوان مغز دانه ها (گردو، بادام، فندق، پسته )

درصورتی که حبوبات  جایگزین گروه گوشت و تخم مرغ  شود روزانه 3-2 واحد باید مصرف شود.

چند توصیه در مورد مصرف گروه  حبوبات و مغزها :

·انواع مغزها (گردو، فندق، بادام و پسته) میان وعده های مناسب برای تامین پروتئین، انرژی و برخی از مواد مغذی مانند آهن هستند.

·مغزها علاوه بر پروتئین حاوی مقدار زیادی چربی نیز هستند و مصرف زیاد آنها می تواند موجب اضافه وزن وچاقی بشود.

·بهتر است مغزها (گردو، فندق، بادام و پسته) را خام بخورید. اگر نوع بو داده آن را می خورید از نوع کم نمک آن استفاده کنید.

·دانه های آفتابگردان، بادام، فندق غنی ترین منبع ویتامین Eدر این گروه می باشند. برای دریافت مقدار توصیه شده ی روزانه ویتامین  Eاز مغزدانه ها و دانه های روغنی  مصرف نمایید.

یازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ ۱۴:۰۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید