توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا ویروس
عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی، از جمله بیماری
کرونا ویروس دارد. بیماریهای زمینه ای مانند دیابت و بیماریهای ریوی، بیماری های قلبی، سوء
تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح باعث تشدید احتمال ابتلا به این ویروس هستند. دریافت ناکافی مواد
غذایی و کمبود ویتامین هایی همچون ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال
ابتلا به بیماری را افزایش می دهد . با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند مرکبات )پرتقال،
نارنگی، لیموشیرین، کیوی( و سبزیهایی نظیر انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه
ای می توان نیاز به ویتامین C را به خوبی تامین نمود. به عنوان مثال، مصرف روزانه یک عدد پرتقال
یا دو عدد نارنگی، ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. از سوی دیگر، هویج و
کدوحلوایی و سبزی هایی به رنگ سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره کاهو، از
منابع خوب ویتامین A هستند. بطورکلی، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم
ایمنی بدن، مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها ) به جز سبزی های نشاسته ای( و حداقل
دو واحد میوه توصیه می شود .
کودکان زیر پنج سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند،
بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند و لازم است برای پیشگیری، نکات زیر را بیشتر رعایت
نمایند:
- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند .
- از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود .
- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود .
- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود .
- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ، بسیار حائز
اهمیت است .
- کمبود ریز مغذی هایی همچون آهن و روی نیز سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع
غذایی این دو ریزمغذی نظیر گوشت، حبوبات )به عنوان جایگزین مناسب گوشت(، تخم مرغ،
سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود .
-از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده ) مانند تخم مرغ عسلی و نیمرو و کباب هایی که کاملا
مغز پخت نشده اند ( خودداری شود .
- از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خودداری شود .
- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی
تازه و مایعات گرم استفاده کنید .
- از جوانه های گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید .
- از میوه های فصل حاوی آنتی اکسیدان مانند انار، پرتقال توسرخ، گریپ فروت و ... استفاده کنید .
-به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت
کافی ریزمغذیها و پروتئین، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف از جمله کرونا
ویروس دارد .