نکاتی در باره چربی و روغن
-
مریم صیدی
۱۳۹۲/۱۱/۰۱
- در تهیه غذاهایی که نیاز به سرخ کردن ندارند حداقل مقدار روغن و از نوع روغن مایع استفاده کنید.
- شیروماست کم چرب را جایگیزین انواع پرچرب دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع است که تنگی و انسداد عروق و نهایت سکته قلبی را بدنبال دارد و ضمن اینکه بدلیل بالا بودن میزان کالری آن موجب اضافه وزن و چاقی نیز می شود .
- پنیر خامه ای مملو از چربی است .به جای آن از پنیر کم چرب و کم نمک استفاده کنید .
- از کره ،سرشیر و خامه کمتر استفاده کنید این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی هستند و میتوانند موجب اضافه وزن و چاقی و هم چنین افزایش کلسترول خون بشوند .
- شیرینی های خامه ای حاوی چربی زیادی هستند به جای آن از شیرینی های ساده و به مقدار کم استفاده کنید .
- بجای گوشت پرچرب از گوشت های کم چرب استفاده کنید و چربی قابل رویت گوشت را قبل از پخت تا آنجا که ممکن است جدا کنید .قبل از طبخ مرغ نیز پوست آن را جدا کنید .
- کله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی (کلسترول ) است و مصرف آن ها باید بسیار محدود شود .
- مصرف روغن را به حداقل برسانید و غذاها را با روغن کم بپزید . مصرف زیاده از حد روغن باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امکان افزایش کلسترول بد، افزایش فشار خون و در نتیجه خطر ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می آورد . حداکثر 30-25% انرژی دریافتی روزانه باید از چربی ها تامین شود .
- روغن زیتون از منابع خوب روغن است که مصرف متعادل آن باکاهش کلسترول خون برای سلامت قلب و عروق مفید است .
- روغن زیتون برای مصارف مختلف پخت مناسب است ولی همانند سایر روغن های مایع به حرارت بالا حساس است . مصرف روغن زیتون به عنوان جایگزین سس های سالاد توصیه میشود .
- روغن نباتی جامد را حذف کنید و بجای آن از انواع مایع از جمله کلزا ،آفتابگردان، ذرت، روغن زیتون و روغن کنجد استفاده کنید .
- غذاهای آماده مثل پیتزا، سوسیس، کالباس، همبرگر، غذهای سرخ کرده (سیب زمینی سرخ کرده،چیپس و...) حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. مصرف این نوع غذاها را به حداقل برسانید.
- سس های چرب مثل سس مایونز کمتراستفاده کنید . بجای آن می توانید با مخلوط کردن ماست کم چربی، آبلیمو، سرکه و یا آب نارنج، کمی نمک و فلفل و سبزی های معطر و روغن زیتون یک سس سالاد سالم در منزل تهیه و مصرف کنید .
واحد سلامت خانواده
مرکز بهداشت شهرستان سرپل ذهاب