اخبار

ستاد پیشگیری از کرونا

ستاد پیشگیری از کرونا
توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا ویروس

 

 

 

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی، از جمله بیماری

کرونا ویروس دارد. بیماریهای زمینه ای مانند دیابت و بیماریهای ریوی، بیماری های قلبی، سوء

تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح باعث تشدید احتمال ابتلا به این ویروس هستند. دریافت ناکافی مواد

غذایی و کمبود ویتامین هایی همچون ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال

ابتلا به بیماری را افزایش می دهد . با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند مرکبات )پرتقال،

نارنگی، لیموشیرین، کیوی( و سبزیهایی نظیر انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه

ای می توان نیاز به ویتامین C را به خوبی تامین نمود. به عنوان مثال، مصرف روزانه یک عدد پرتقال

یا دو عدد نارنگی، ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. از سوی دیگر، هویج و

کدوحلوایی و سبزی هایی به رنگ سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره کاهو، از

منابع خوب ویتامین A هستند. بطورکلی، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم

ایمنی بدن، مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها ) به جز سبزی های نشاسته ای( و حداقل

دو واحد میوه توصیه می شود .

کودکان زیر پنج سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند،

بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند و لازم است برای پیشگیری، نکات زیر را بیشتر رعایت

نمایند:

- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند .

- از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود .

- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود .

- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود .

- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ، بسیار حائز

اهمیت است .

- کمبود ریز مغذی هایی همچون آهن و روی نیز سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع

غذایی این دو ریزمغذی نظیر گوشت، حبوبات )به عنوان جایگزین مناسب گوشت(، تخم مرغ،

سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود .

-از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده ) مانند تخم مرغ عسلی و نیمرو و کباب هایی که کاملا

مغز پخت نشده اند ( خودداری شود .

- از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خودداری شود .

- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی

تازه و مایعات گرم استفاده کنید .

- از جوانه های گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید .

- از میوه های فصل حاوی آنتی اکسیدان مانند انار، پرتقال توسرخ، گریپ فروت و ... استفاده کنید .

-به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت

کافی ریزمغذیها و پروتئین، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف از جمله کرونا

ویروس دارد .

۶ اسفند ۱۳۹۸ ۱۱:۳۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید