مقالات

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

تعریف سرطان
 رشد بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلولها سرطان نامیده می شود.

علل بروز سرطان
 در بروز سرطان مجموعه ای از عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله تغذیه و...است.
1-چاقی یک عامل خطر ساز سرطان پستان در زنان و سرطان پروستات در مردان است.
2-چربیها عامل دیگریست که با تحریک تولید صفرا باعث بوجود آمدن موادی می شود که در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش دارند.
3-افرادیکه میوه و سبزی کمتری استفاده می کنند در معرض سرطان های مختلف قرار دارند.
4- مواد شور، دودی و کنسرو شده در سرطان معده نقش دارد.
5- نوشیدنیها و غذاهای خیلی داغ موجب سرطان مری می شود.

توصیه های تغذیه ای
1-اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید
2-غذاها را بطور صحیح طبخ و با حرارت مناسب استفاده نمائید .
3-میزان مصرف غذاهای پر چرب مانند کره، کله پاچه ، گوشت قرمز، روغن جامد و سس مایونز را کاهش دهید.
4-از مصرف زیاد غذاهای سرخ کرده پرهیز نمائید روغن آفتابگردان، جوانه گندم ،زیتون، ذرت  گلرنگ، سویا، دانمه های روغنی برای رژیم غذایی مناسب ترند
5-روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب نیست..
6-لبنیات کم چرب استفاده نمائید.گل کلم ، شلغم ، کلم، کرفس و کنگر از منابع دیگر کلسیم هستند.
7-نان های تهیه شده از دانه کامل(مانند نان سنگک و نان سبوس دار) استفاده نمائید.
8-غلات سبوس دار( مانند لوبیا قرمز، لوبیا سبز، آرد کامل گندم ، حبوبات، نخودو عدس) استفاده نمائید
9-ماهی های چرب مانند ساردین ، قزل آلا ، تن و سالمون ( منابع غذایی امگا 3، سلنیم و روی ) مصرف نمائید.
10-نمک غذای خود را کاهش دهید. از غذاهای شور ( ماهی های شور ، انواع شورهاو ...) استفاده نکنید.
11-غذا های آماده مانند ساندویچ، پیتزا و غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کنید.
12-کنسروهای آماده وغذاهای منجمد یا غذاهای با ماندگاری طولانی کمتر استفاده کنید
13-میوه های تازه مانند مرکبات، زرد آلو و طالبی، انار، انگور، آناناس، سیب و انواع توتها استفاده کنید
14-انواع سبزیها ی برگ سبز و رنگی مانند تره تیزک یا شاهی ، کلم، کاهو ، کلم پیچ و اسفناج ،هویج ، گوجه فرنگی و چغندر را بیشتر استفاده کنید.
15-پیاز و سیرو زرد چوبه را در رژیم غذایی بیشتر استفاده کنید.
16-انواع مغزیات مانند بادام را روزانه مصرف نمائید.
17-نوشیدن روزانه 6 تا8 لیوان آب بجای نوشابه های گازدار وآبمیوه های شیرین توصیه می شود.
18-به جای چای قرمز و قهوه از چای سبز استفاده کنید.
19-رنج با وجودی که دارای فیبر زیادست ولی بعلت ایجاد چاقی بهتر است بصورت محدود مصرف شود.


سلیمان ییلاقی
کارشناس مسئول واحد پیشگیری ومبارزه با بیماریهای  شهرستان سرپلذهاب
 زیر نظر: دکتر بهاری سرپرست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان


جهت کسب اطلاعات بیشتر و طرح هر گونه سوال می توانید با شماره تلفن 2225149-2226500 ساعت 8 لغایت14  تماس حاصل نمائید

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.